Tämän päivän treenin tein spinning pyörällä polkien. Viikonloppuna onkin kiva, kun spinning on heti kymmenen jälkeen niin jää loppupäivä muille askareille ja päiväunille :)  Tänään tein vähän kevyemmän tunnin ja täytyy sanoa että kyllä kevytkin voi tuntua tehokkaalta ja hiki irtoaa. Yritin pitää sykkeet aika matalalla vaikka vaikeaa se meinaa olla. Ei voi innostua ohjaajan kannustuksista vaan täytyy tavallaan tehdä omaa treeniä. Mutta kivaa oli ja huomenna sitten uudelleen lämmittelynä puolikas spinning ja sen jälkeen salille rehkimään uutta ohjelmaa.

 

Pieni tietoisku Spinnig pyöräilystä:

"Raakaa jalkatyötä, vaihtelevaa vastusta ja polkemista rytmittävää biittiä"

1  Unohda ennakkoluulot
Sisäpyöräilyä kokeilemattomat luulevat usein, että laji on järkyttävän rankka, eikä tunnille voi tulla, ellei ole hyvä kunto. Vaikka moni ensikertalainen tulee epäilevänä polkemaan, lähtee hän pois hymy huulilla, hikisenä ja hengästyneenä. Sisäpyöräily sopii kaikenkuntoisille. Ohjaaja tarjoaa raamit tunnille, ja polkija voi vastusta säätämällä tehdä todella tiukan treenin tai tarvittaessa polkea varovaisemmin.

2  Katso ohjaajaa ja kuuntele hänen neuvojaan
Hyvä ohjaaja näyttää tunnin alussa pyörän säädöt niitä tarvitseville ja opastaa tunnilla ajoasentoa ja tekniikkaa: vatsa tiukkana, hartiat rentoina, oikea vastus, pyöritä polkimia äläkä pompi pyörän päällä. Lämmittelyä seuraa sarja työosuuksia, joiden välissä on pienet palautteluosiot. Jotkut sisäpyöräilysuuntaukset sisältävät enemmän vaihdeltavia tekniikoita, toisissa keskitytään enemmän perustekemiseen. Kannattaa kuunnella ohjaajaa ja seurata hänen esimerkkiään.
Jos salilla on tarjolla erillinen laiteopastus, aloita siitä.

3  Opettele vastuksen, rytmin ja jalkatyön liitto
Sisäpyöräilyn kulmakivet ovat vastus, musiikin rytmi ja sinun jalkasi. Älä pelkää vastusnuppia! Usein aloittelija polkee liian löysillä vastuksilla ja jalat pyörivät kuin tyhjää. Liikaakaan vastusta ei kannata laittaa. Sisäpyörän usein portaattoman vastuksen käytön oppii vain kokeilemalla.
Kokonaisvaltainen polkimien pyörittämien onnistuu normaalia jumppatossua paremmin sisäpyöräilykengät jalassa. Polkimiin klosseilla kiinnitettävät kengät ovat hyvä satsaus, jos lajin parissa viihtyy vaikka kerran viikossa.

4  Voimaa vatsasta, ei käsistä
Vaikka polkimia liikuttavat jalat, keskivartalosta saat tukea jalkatyöllesi ja vartalo pysyy hallinnassa. Opettele alusta lähtien pitämään kuviteltu keskivartalon korsetti tiukkana. Kun rutistat vatsaa tiukaksi, yläselkä ja hartiat on helpompi pitää rentoina. Älä nojaa painoasi käsiin, vaan pidä se jalkojesi päällä.

5  Kuuntele kehoasi
Tee treeni oman kuntosi mukaan. Jos tuntuu, ettet jaksa, kevennä vastusta ja ota hetki rennommin. Jos janottaa, juo vettä vaikkei olisikaan palauttelujakso. Jos poljetaan seisten ja se tuntuu liian rankalta, istu satulaan.