Olipas se tehokas ilta, ensin lämmittelyä spinningpyörän selässä ja sen jälkeen salille opettelemaan uutta kuntosali ohjelmaa. Spinningissä olikin sellainen ohjaaja että sitä mentiin eikä meinattu :) hyvä ja tehokas tunti, pitkät työkappaleet ja lyhyet palautukset välillä. Sykkeet kipusikin aika korkealla, 160:een, joka on minulle aika korkea. Joskus pitäsi varmaan mennä siihen testiin jossa katsotaan ne henkilökohtaiset sykerajat.

Saliohjelmaa ei tehty ihan kokonaisuudessaan mutta suunnitelmissa on että tiistaina käydään koko ohjelma läpi. Uusi saliohjelma vaikuttaa hyvin tehokkaalta, ja kunhan harjoittelen sarjat huolella niin uskon että hiihtokin luistaa hyvin. Ennen kävin aika usein Bodypumpissa mutta nyt tuo kuntosali on vetänyt puoleensa. Salilla saa ehken liikkeet tehtyä huolellisemmin ja painoa voi lisätä reilummin.

Tietoa kuntosali treenaamisesta:

Sopiva yhden kuntosaliharjoituskerran kesto on noin 60 minuuttia. Jos lihaskuntoharjoittelu yhdistetään aerobiseen harjoitukseen, kuten ryhmäliikuntatuntiin, kuntosalitreenin kesto voi olla jopa vain 15 minuuttia. Tällöin aerobinen harjoitus kannattaa tehdä ensin ja lihaskuntoharjoitus aerobisen harjoituksen jälkeen.

Alkulämmittely treenin aluksi ja loppuverryttely treenin lopuksi ovat tärkeitä, sillä lämmittelyllä valmistaudutaan harjoitukseen ja verryttelyllä palaudutaan harjoituksesta. Alkuverryttelyssä sydämen syke kiihtyy, hiki tulee pintaan ja lihakset sekä nivelet lämpiävät. Loppuverryttely puolestaan nopeuttaa palautumista. Loppuverryttelyn jälkeen tehdään lyhyehköt, rauhalliset venytykset kaikille harjoitetuille lihaksille. Erityisen huolellisesti kannattaa venyttää kireyteen taipuvaiset lihakset eli lonkankoukistajat ja rintalihakset.