Tänään oli  vuorossa salitreeniä, nyt sarjat  tehtiin kokoaisuudeessaan läpi ja täytyy sanoa että kyllä kroppa sai kyytiä.  Treenikaverin kanssa tehtiin sarjat  kiertoharjoitteluna, kolmen sarjoissa ja toistoja oli 10 krt. Itse tykkään kovasti kiertoharjoittelusta mutta täytyy varmaan välillä tehdä paikkaharjoittelunakin ja raskailmmilla painoilla.

Sarjoina oli Askelkyykky-penkkipunnerrus, Ojentajat taljalla - selkälihakset , rinnalleveto ja pystypunnerrus kahvakuulalla ( tehtiin samanaikaisesti ) Taaksepotku taljalla - kahdenjalan kyykky, Hyvää huomenta - vatsarutistus taljalla sekä lisäksi vatsalihakset ( pitkät ja pokittaiset vatsalihakset) Aluksi lämmiteltiin 15 min ja lopuksi 5 min. Aikaa meillä kului tähän kaikkeen 1,20 h.

Huomenna on sitten ihan oikeesti lepopäivä. Töiden jälkeen telkkarin katsomista, saunomista ja sen päälle puolen tunnin venyttelyt. Näin vanhana se lepo korostuu jotta kroppa kerkee kunnolla palautua.

 

Liikunta mielletään stressin laukaisijaksi. Näin se onkin sopivasti annosteltuna. Lisäksi hyvässä fyysisessä kunnossa oleva kestää henkistä stressiä huonokuntoista paremmin.

Väsyneenä ei kuitenkaan kannata pakottaa itseään rankkoihin liikuntasuorituksiin. Väsyneen kehon kuormittaminen johtaa vain vielä väsyneenpään tilaan, ylikuormitustilaan.

Ylikuormitustilan oireita ovat mm:
1 mielialan vaihtelut
2 suunnaton väsymys
3 jatkuvat lihaskivut
4 usein toistuvat flunssat
5 toisinaan myös oireet joille ei löydy mitään syytä.

 

" Syksy " tuulahdus talven tulosta...

310871_2040388492480_1937194302_n-normal