Tänään töiden jälkeen tein reilun tunnin kävelylenkin treenikaverin ja puudeleiden kanssa. Olikin ihana kulkea metsätietä lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. Lämpämittari näytti 10 astetta mikä taitaa olla näin lokakuussa aika paljon :) Nämä pk-lenkit menee mukavasti kun on puhekaveri ja tulee ihan huomaamatta käveltyä useita kilometrejä. Nämä lenkit ovat myös niitä ns. aktiivisia palautteluita.

Ajatukset käy aika usein ensi kesässä ja kyllähän se mietityttääkin miten selviää niin pitkästä matkasta. Kerkiääkö nukkuessa palautua seuraavaan päivään, miten paikat kestää jne. Matkalle valmistavaa mukavaa hommaa tulee olemaan talven aikana mm. matkareitin suunnittelu, varustelu ja yöpymiset joten täytyy varmaan pitää useampi illanistujainen matkan tiimoilta.  Karttakin taitaa tulla  tutuksi kun mietitään sellainen ajoreitti jossa liikennettä olisi mahdollisimman vähän ja yöpymiset olisi sopivin välein. Mutta näitä kivoja  juttuja suunnittelen treenikaverin kanssa talvi-iltoina. Oliskohan matkan paras osuus ; )

"Levon aikana keho vahvistuu"

Harjoitus alentaa suorituskykyä hetkellisesti, mutta levon aikana elimistö palautuu entistä vahvemmalle tasolle. Jos palautumisen jättää liian vähälle, saattaa kunto sen sijaan jopa heiketä.

Paras mahdollinen ajankohta uudelle kuormitukselle riippuu harjoituksen laadusta ja kestosta. Kevyen harjoituksen jälkeen sopiva hetki uudelle kuormitukselle on yleensä jo noin vuorokauden sisällä. Kovemman treenin jälkeen pitää levätä useampi päivä.

 

1001445_10200100622821478_1078138080_n-n

" Näin iloisin ilmein tullaan lenkiltä "