Tänään kävin treenikaverin kanssa ohjatuilla tunneilla, reisi-vatsa-peppu eli RVP ja ylävartalon lihaskunto eli Lady-body. En ole aikoihin käynyt kummassakaan joten tulipas mukavaa vaihtelua viikkoon. Tempo molemmissa jumpissa on aika rauhallinen joskin Lady-Bodyssa nostetaan sykettä lihaskunto osuuksien välillä, esim steppilaudalla askeltaen.  

Lihakset on nyt aika jumissa, varsinkin pakarat ja etureidet joten Illan päätteeksi venyttelin kotona pitkän kaavan mukaan mutta voihan se olla että joudun varaamaan ajan hierojalle. Käyn yleensä hirojalla noin kerran kahdessa kuukaudessa ja muutaman kerran olen käynyt huollattamassa itseäni Kalevalaisella jäsenkorjaajalla.

Venyttely on TÄRKEÄÄ:

Venyttely on tärkeä osa kuntoilijan lihashuoltoa. Venyttelyllä ennaltaehkäistää lihaskireyksiä jotka pahimmillan aiheuttavat myös erilaisia vartalon virheasentoja, lisäävät vamma-alttiutta, hidastavat palautumista ja vaikuttavat jopa harjoittelun tehokkuuteen negatiivisesti.

Säännöllinen venyttely on tarpeellinen osa täysipainoista ja monipuolista harjoitusohjelmaa. Sillä on myös monia terveyttä edistäviä vaikutuksia, kuten lihasten elastisuuden ja notkeuden lisääminen, palautumisen nopeuttaminen sekä kehon ja mielen rentouttaminen. Venyttelytunnin lopuksi tehdään aina loppurauhoittuminen, jonka jälkeen mieli on levollinen ja olo rentoutunut.

Keskiviikkona olisi tarkoitus mennä Spinning-elokuvaan. Saa nähdä millainen 1,40 h tulee olemaan ja mikä kuva siellä näytetään :)