Eilen kävin peruskestävyys lenkin metsässä reippaasti kävellen ja välillä hölkäten. Metsälenkit ovatkin mukavan rentouttavia ja  tehokkaita harjoituksia.  Lenkillä olin treenikaverin, hänen paimenkoiran sekä minun puudeleiden kanssa. Koirat nauttivat metsässä kirmailusta, vaikka  jostain syystä eilen minun Puudelit tuli peräkanaa perässäni.

 Pk-harjoitteluja  tulisi tehdä viikottain puolesta tunnista mielellään yli tuntiin.  Eilen kuljimme reilun tunnin mittaisen lenkin aurinkoisessa, aika lämpimässä syyssäässä. Peruskestävyys on hyvä pohja kaikille muille harjoitteluille joten näitä pitkiä matalan sykkeen päiviä tulisi olla viikossa useammin kuin kerran. Eilen keskisyke oli 115 ja maksimi 150, eli hyvällä sykkeellä mentiin. Metsälenkit tekevät hyvää myös hyvää tasapainolle.  Tasapaino kun voi heiketä iän myötä  joten sitä on harjoitettava!

"Harjoittelu peruskestävyysalueella on elimistöäsi huoltavaa, palauttavaa sekä väsymystä poistavaa ja virkistävää liikuntaa. Tehoalue on 50–70 prosenttia maksimisykkeestä. Liikunta tällä alueella on hieman rasittavaa ja hengitys kiihtyy hieman. Lihastyön energialähteenä ovat pääsääntöisesti rasvat"

 

Muistisääntö!

Peruskestävyysharjoituksilla rakennetaan tärkeää peruskuntoa ja jaksamista.
- PPPP – pitää pystyä puhumaan puuskuttamatta (50%–60% maksimisykkeestä)
- Hikoillen ja hengästyen, mutta hyvällä fiiliksellä (60%–70% maksimisykkeestä)

 

Tänään on sitten kuntosali treeniä uudella ohjelmalla. Saa nähdä miltä uusi sali treeni tuntuu, vaikka tiedänhän minä että hyvätä tuntuu ! Tämä sali ohjelma on sellainen että se tukee sitä minun tavoitetta, 470 km pyöräilyä ja myös hiihtokautta.

 

Lenkkikaverit558658_3205492659356_430535007_n-normal.