Tänään oli eilisen lepopäivän jälkeen kiva käydä puolikas spinning ja NHS ( niska-hartia-selkä venyttely). Spinningin tein aika tehokkaasti ja syke nousikin maksimissaan 164. Mukavasti hiki irtosi ja kroppa oli valmiiksi lämmin NHS venyttelyyn. NHS venyttely oli ihan ok, mutta kyllä lämpö Jooga on kuitenkin mukavampi. Minun pitäsikin käydä useammin ohjatuilla kehonhuolto tunneilla vaikka venyttelen kotonakin, ja onhan nuo kehonhuolto tunnit tosi tärkeitä !

Kehonhuollon ohjattuja tunteja on esim. Bodybalance, pilates ja jooga sekä NHS ja venyttely. Kehonhuoltoon kuuluu myös terveellinen ravinto ja riittävä nukkuminen samoin kevyet kävelylenkit. Eli ei aina nastalaudassa tarvitse mennä.

 

Tämmöistä tietoa löytyi Joogasta :

Jooga on menetelmä, jonka avulla voi oppia tuntemaan ja kehittämään itseään.
Joogaharjoituksilla voi edistää ja vaalia hyvää terveyttä. Jooga tähtää ihmisen henkiseen kasvuun ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.
 Sana ”yoga” on sanskritin kieltä ja merkitsee yhteyttä. Tällä tarkoitetaan yhteyttä omaan itseen. Harjoituksessa liittyvät toisiinsa keho, mieli ja hengitys. Toisaalta jooga tarkoittaa hyvää sosiaalista yhteyttä.
 Jooga merkitsee kokemusta omasta itsestä. Joogassa voi löytyä levollinen mieli ja tasapainoinen keho.

Astangajoogan muutamia vaikutuksia

  1. Kiinteyttää ja notkistaa lihaksia, poistaa turhaa rasvaa ja saa aikaan kevyen ja energisen olon
  2. Poistaa epäterveellisistä elämäntavoista aiheutuneita myrkkyjä ja palauttaa hukatun elinvoiman takaisin kehoon
  3. Parantaa hapenottokykyä, hengityksen laatua ja hengityksen tiedostamista
  4. Rauhoittaa mieltä ja parantaa keskittymiskykyä, muistia ja luovuutta
  5. Terapia lähes kaikkiin lihasjännityksiin, kipuihin, sisäelinten ja suoliston toimintahäiriöihin, luuston virheasentoihin sekä sairauksiin
  6. Vähentää lihasrevähdysten ja loukkaantumisten riskiä
  7. Lisää henkistä tiedostamista ja herkkyyttä